S
c és
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
a vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
S
c és
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
a vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
S
c és
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
a vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
S
c és
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
a vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gondoljunk az egészségünkre, a télre és a pénztárcánkra: készítsünk bodzaszörpöt!
Most nyílik a bodza, itt a gyűjtés ideje. Szárított virágából tea készíthető. Élvezetiértékén túl enyhe nyugtató, izzasztó és vizhajtóhatással is bír. Több recept is van a szörp késztítésére, itt csak egyet említenénk.
Hozzávalók:
A cukrot edényben karamellizáljuk,
majd óvatosan ráöntjük a vizet. Kevergetjük, beletesszük a virágokat és a
felkarikázott cítromot. 3-4 napig hűvös helyen
tároljuk, alkalmanként
megkevergetve. Leszűrjük, felforraljuk, azután üvegekbe töltjük. Hűtőben
tartósítószer nélkül is eláll. Szükség esetén pici borkősavval
tartósítható.
Vigyázat, csak a fekete bodza virágzatát használjuk!
A fürtös bodza termése piros, a Kárpát-medencében csak szórványosan, magasabb hegységeinkben nő. |
![]() |
Kellemes időtöltést, és jó egészséget kívánok.
Dr Kiss Katalin
Készítettünk bodzaszörpöt, két féle recept alapján.
Hogy miért?
Mert:
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!